Historie Lillebrænde Gartneri

Historie Lillebrænde Gartneri og Blomstercentret Nørre Alslev

Blomstercentret Nykøbing F. ejes idag af Irene Sørensen, Christina Graae og Niels Elkjær Sørensen (Niel's bror og Irenes mand Jens er gået på pension) 


Historie:


1. Generation

Jens´ og Niels´ morfar Evald Petersen byggede sine første drivhuse i Stubberup i 1917 - 1920. Her producerede han blomster og grønsager frem til sin død i 1955. Varerne blev afsat på torvet i Nykøbing F. og senere i Gasa Nykøbing.


2. Generation

Vores Far Bjerne kommer fra Jylland, og i 1951 giftede han sig med gartnerdatteren Ruth. I 1956 købte de en lille ejendom i Lillebrænde ved Stubbekøbing.

Far har altid drømt om at blive gartner, men i de første år af ægteskabet har han arbejdet som/med bla. fodermester, båret korn fra tærskeværk, murerarbejdsmand, luget roer, læsning af roer på lastbiler(med hånden) og skovarbejder. Derudover har mor og far passet deres egen ejendom med korn, foderroer, grønsager, 3 køer, æg produktion og op til 1000 kaniner til uld produktion.


I 1966 byggede de 880 m2 drivhus og grunden til Lillebrænde Gartneri var lagt.

De producerede grønsager og blomster blev hovedsageligt solgt gennem Gasa Nyk F. og lidt ved hjemme salg.

Sidst i 70erne og først i 80erne gik produktionen over til kun at være blomster, produktionsdrivhusene blev udvidet til 3000 m2.

Der blev lavet en forretning og alle varer blev solgt ved hjemme salg.3. Generation

I 1985 startede Niels med at arbejde i Lillebrænde, Efter godt et år stoppede Niels og startede forretning i Kraghave.

(Fortsættes også på siden Nykøbing Historie)


Jens begyndte at arbejde i Lillebrænde maj 1986 og fik efterhånden ansvaret for butiksdelen. Efter et par år kom Irene også til, butikken blev udvidet og der blev indrettet en planteskole bagved salgsdrivhusene.


I 1990 fusionerede Lillebrænde Gartneri og forretningen i Kraghave, og i 1991 blev Ruth og Bjerne købt ud af firmaet af Irene, Jens, Christina og Niels.


Vi udvidede sortimentet med krukker, jord, brugskunst og meget mere, og vi blev medlem af havecenter "kæden" De Frie Friske.


I 1999 nedlagde vi produktionen der efterhånden var blevet urentabel, og derefter koncentrerede vi os om at købe og sælge varer.


Nørre Alslev

I 2004 lykkedes det os at købe og få byggetilladelse til den bedst placerede grund i Nørre Alslev.

Den 29 oktober åbnede vi et helt nybygget havecenter, og Lillebrænde Gartneri blev nedlagt.

Blomstercentret Nørre Alslev bestod af 1900 m2 drivhus og 2000 m2 planteskole.


Efter 4 års sygdom valgte Jens i 2017 at gå på pension. 

Blomstercentret Nørre Alslev ændrede herefter status, til sæsonbutik, og havde åbent fra midt marts til midt Juni, i den periode blev det drevet af Irene, Christina og Niels


I Juni 2021  valgte vi at lukke Vores Nørre Alslev afdeling, bygningerne er solgt til Koihulen.

Vi koncentrerer vores arbejde i Nykøbing F.


(Lillebrændegartneri er i dag udlånt til Nordfalster Petanque Club, de har indrettet 16 Petanquebaner i vores tidligere produktionsdrivhus og 24 udendørsbaner på det område hvor der før var planteskole, så når 100 petanquespillere mødes til stævne er der igen liv i den lille landsby.)