Historie Nykøbing

Historie Blomstercentret Nykøbing F.


Blomstercentrene ejes idag af Irene Sørensen, Christina Graae og Niels Elkjær Sørensen (Niel's bror og Irenes mand Jens er gået på pension) 


Historie:


1. Generation

Jens´ og Niels´ morfar Evald Petersen byggede sine første drivhuse i Stubberup i 1917 - 1920. Her producerede han blomster og grønsager frem til sin død i 1955. Varerne blev afsat på torvet i Nykøbing Falster. og senere i Gasa Nykøbing.


2. Generation

Vores Far Bjerne kommer fra Jylland, og i 1951 giftede han sig med gartnerdatteren Ruth. I 1956 købte de en lille ejendom i Lillebrænde ved Stubbekøbing.

Far har altid drømt om at blive gartner, men i de første år af ægteskabet har han arbejdet som/med bla. fodermester, båret korn fra tærskeværk, murerarbejdsmand, luget roer, læsning af roer på lastbiler(med hånden) og skovarbejder. Derudover har mor og far passet deres egen ejendom med korn, foderroer, grønsager, 3 køer, æg produktion og op til 1000 kaniner til uld produktion.


I 1966 byggede de 880 m2 drivhus og grunden til Lillebrænde Gartneri var lagt.

De producerede grønsager og blomster blev hovedsageligt solgt gennem Gasa Nyk F. og lidt ved hjemme salg.

Sidst i 70erne og først i 80erne gik produktionen over til kun at være blomster, produktionsdrivhusene blev udvidet til 3000 m2.

Der blev lavet en forretning og alle varer blev solgt ved hjemme salg.


3. Generation

I 1985 startede Niels med at arbejde i Lillebrænde, Efter godt et år stoppede Niels og startede for sig selv.

(Fortsættes også på siden Lillebrænde Gartneri Historie)


Kraghave

Vi Christina og Niels (20 og 23 år gamle) Lejede Hilbert Poulsens gartneri i Gammel Kraghave, og åbnede forretning under navnet Kraghave Handelsgartneri d. 7/5 1986.

Det lejede bestod af 5 drivhuse på tilsammen 400 m2 bygget før og under 2. verdenskrig. Vi indrettede en forretning på 200 M2 hvor vi solgte stueplanter, sommerblomster og afskårne blomster.


Herningvej

I 1990 fusionerede vi med Lillebrænde Gartneri og købte grund på Herningvej.

1. oktober 1990 gik håndværkerne i gang og på rekordtid stod byggeriet færdigt og 2. nov. Åbnede Blomstercentret.

Blomstercentret bestod først i 90erne af et drivhus på 660 M2 hvorfra der blev solgt stueplanter, sommerblomster og afskårne blomster.

I 1991 blev Ruth og Bjerne købt ud af firmaet af Irene, Jens, Christina og Niels.


Vi udvidede sortimentet med Haveplanter, krukker, jord, brugskunst og meget mere,

og vi blev medlem af havecenter `kæden`De Frie Friske.


I 1997 var pladsen blevet for lille så vi byggede 500 m2 (blå hal) til butikken.

I 2005 udvidede vi igen med nyt lager på 500 m2 og et extra drivhus på 1200 m2


Vores forretning var efterhånden blevet stor og specielt vores afdeling med afskårne blomster (hvor der arbejdede 5 blomsterdekoratører) fyldte meget i hverdagen.


Så i starten af 2008 inviterede vi Jette Christensen til at forpagte salget af buketter og kranse m.m. og efter en ombygning åbnede Guldborgsund Blomster i en del af vores blå hal.


Denne omlægning af butikken viste sig at være en god ide, Guldborgsund Blomster er blevet en succes som interflora butik, og Blomstercentret kan koncentrere sig om vores øvrige varegrupper.


4. Generation 

Efter 7 år som ungarbejder, begyndte Christinas og Niel's svigersøn Rasmus Januar 2014 at arbejde fuldtids i firmaet, efter 2 år i Nørre Alslev er Rasmus i januar 2017 startet i "lære som butikschef".

Dvs. at Rasmus er blevet den samlende person i forretningen, og Niels og Christina har fået mere frie arbejdsopgaver.


Idag har vi udover Christina, Niels og Irene 9 ansatte der har været hos os i mellem 2 og 27 år. Derudover har vi medarbejdere vi tager ind i weekender og højsæsonen.